5. nap – A megfelelő ellenfelekről

Még nem kezdődött újra az úszás és így viszonylag nyugodt péntekem volt – csak SMR henger és nyújtás volt a terítéken. Két olyan dolog ami amikor csinálom, szörnyen rossz tud lenni, de utána nagyon pozitív hatásokkal bír. Na de következzen az, amiről ma elmélkedtem ha már ilyen kevés edzésem volt és volt időm elmenni gókluba is.

versenytars_elemzes

Villámként ért a felismerés, hogy minden valamit is komolyan vevő és abban sikert elérni akaró embernek szüksége van legalább két emberre a közelében:
a) kell valaki aki sokkalta jobb mint ő és ezzel motivációt tud nyújtani és példát tud mutatni. Ott lebeg előttünk a kép, hogy rengeteg munkával és befektetett energiával hova lehet eljutni…
b) kell valaki aki éppen csak a mi szintünkön van és lehetséges vele a versenyzés. Lehetséges vele a versenyzés és csak úgy lehetséges győzni ellene, ha a maximumot hozzuk ki magunkból. Ha ilyen emberrel “edz” az ember, legyen az gó vagy triatlon, szinte garantált mind a két fél fejlődése és gyorsabb fejlődés, mintha csak magunkban lazázhatnánk :)

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.