0. nap – Tabula rasa

Pont most lenne itt az ideje a századik bejegyzésnek de újraindítottam a számlálót. Újraindítottam a számlálót több okból is.

Mostanában kicsit magamba fordultam. Csöndbe maradtam, figyeltem a környezetemet és magamat. Néha dühöngtem, néha irigykedtem, néha pedig szimplán csak elmélkedtem. Szerencsére úgy érzem, hogy ennek a 3-4 hétnek most vége van és ha már leépítettem kicsit magamat, szép lassan jöhet a magam felépítése.

c9c19cb9c8285e724ce8e9460b669ebf

Mostanában nem tudok élni a futással és a hosszú egyedül megtett bringatúrákkal mint meditatív tevékenység, ezért más módszereket keresek ennek kiváltására. Egyik ilyen amit találtam és rengeteget segített, az Egyensúlyom csapat vasárnap esti meditációja. Legutóbbi alkalom elgondolkodtatott a céljaimról, hogy miért akarom őket elérni. Felírtam őket egy lapra és arra jöttem rá, hogy az elején csak olyanok szerepeltek, melyek a hiúságomat legyezgették de igazából nem fontosak. Elvesztettem az irányt és rossz okokból akartam elérni azt amit. Nem mondom, hogy visszataláltam a megfelelő motivációkhoz, de elkezdtem a jó irányba keresgélést.

Részben a bokasérülésnek, részben a gyenge akaratnak és “mindennek tudok ellenállni csak a kísértésnek nem” köszönhetően ma 100.9 kg-ot mért a mérleg, amit rengetegnek tartok. Szilveszterre 90 akarok lenni. Jövő nyárra 85-80 között. Elképzelhetőnek tartom, hogy a kisebb értéket is tudom tartani és valahol itt lesz a versenysúlyom, de annyi bizonyos, hogy ezért rengeteget kell tennem.

Ennek a tevékenységnek lesz a velejárója, hogy a bejegyzések végén szerepelni fog a súlyom, mint egy szám mely a megfelelő irányba lökdös és önuralomra késztet. Amint lesz egy kis időm a nyomást egy gyönyörű grafikon fogja szolgáltatni 4 gyönyörű vonallal: “honnan indultam?”, “hova tartok?”, “milyen részcéljaim vannak?”. Ugyanilyen velejáróként próbálom kezelni a napi kajám feljegyzését is, hisz ettől sem lehet eltekinteni ha diétáról van szó :)

Vettem egy paleo szakácskönyvet. (kösz de nem akarom hallgatni a paleo elleni szövegeket és nincs kedvem vitatkozni a tudományos alátámasztottságáról). Tény, hogy az étrend elég közel áll a lowcarb és TED étrendekhez (utóbbi amit én célba vettem) és ilyen formában ez a könyv rengeteget fog segíteni, hogy kis átalakítással nagyon jó kajaötleteket kapjak :) Leangainsszel igazából mindegyik összeegyeztethető. Ennek terén is sikerült már egy kb. 10 órás ablakot betartani étkezéseket tekintve -> már nem sok van hátra a 8 órás működéshez.

A blog stílusa kicsit változni fog. A követői láthatták, hogy mostanában nem olyan gyakran írok. Ennek részben oka a bokasérülés, hiszen így a sporttevékenységek száma drámaian csökkent. Ha csak keveset írhattam volna és nem volt ihletem egy hosszabb bejegyzéshez, akkor inkább nem írtam semmit. Ezzel a rossz szokással szeretnék szakítani -> akkor is írok bejegyzést ha nem tettem semmit legalább a mért súlyomat, a napi betevőmet és a városban biciklizést feljegyezve.

Kicsit randomok lettek a gondolatok, de túl fogjátok valahogy élni :)

Ha bármi gondolatotok van, hallgatlak benneteket, legyen ez akár a tartalommal és edzéstervemmel kapcsolatos, legyen akár a helyesírásommal. Szóljatok ha gondoltok valamit, mert különben “néma gyereknek anyja sem érti a szavát”.

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.