Ironman újratervezve

Nem, én nem egy újabb erősebb kiadását csinálom meg az exoskeletonnak, ahogy kedvenc playboyunk Tony Stark tenné, hanem az idei évemet terveztem újra. Szakmai ártalom lehet…

Lemondtam arról, hogy júliusban Nagyatádon ironman lehessek és ennek több oka is van.

Bár a verseny 6 hónap azaz fél év múlva lenne és ez soknak hangzik, szerintem mégsem az. Az utolsó sérülésem óta most kezdem újra a futást és nyáron ebből üzemképesen maratonok kellene legyenek. Nem lehetetlen természetesen, de ellenben nagyon kiszámoltan lenne meg és szerintem ez a bokámat nézve túl kockázatos. Ebben nem lenne idő arra az óvatosságra, amire szerintem most szüksége van a lábamnak.

És akkor itt jön a második tényező: ha munkámból adódóan az mondanák “Csaba, menj ki két hétre japánba field tesztelni!”, akkor gondolkodás nélkül lecsapnék a lehetőségre és mennék. Ez a kettő együtt már nem fér bele :)

Ez a kettő együtt oda vezetett, hogy adok magamnak plusz egy évet. Egy olyan plusz évet amikor edzek majdnem hasonlóan intenzíven mint ahogy eddig is tettem. Egy évet amikor a futásomat fel tudom építeni és nem lesz majd ott előttem, hogy sosem futottam még maratont és egy évet amikor az étkezésemet rendbe tudom tenni, le tudok fogyni. És akkor az úszásrutinról nem is beszéltünk…

Van aki azt mondja, hogy megfutamodtam és fejben vagyok gyenge, de én inkább azt érzem, hogy ez most az erős és okos döntés. Ész nélkül menni előre bárki tud. Megállni a kísértést és hinni magunkban, hogy hosszútávon igazunk lesz mégis többet ér szerintem. Ez is egy olyan dolog amit kerestem magamban és most találtam meg :)

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.